program


Picture

Photoshop

Det är ingen tvekan - det ledande bildredigeringsprogrammet är och förblir Photoshop. Den senaste upplagan heter CC och kostar några tusen kronor. En gratis 30-dagarsversion finns att ladda ned gratis här. Om du inte är extremt intresserad - välj Photoshop Elements - stora Photoshop är bra för proffsen men alldeles för komplicerat för de flesta av oss!
Picture

Flockdraw

Hur cool idé som helst: du ritar med människor från hela världen, på samma bild, samtidigt! Förviirrande, roligt och kontaktskapande! Här hittar du Flockdraw.
Picture

Paint.net

Paint.net har många av Photoshops funktioner, som lager, och är alldeles gratis att ladda ned! Rekommenderas av Emilio i
årskurs 9! Här finns Paint.net.
Picture

Scribblertoo

Scribblertoo förvandlar dina darriga musteckningar till grafiska mästerverk! Arbeta online, spara och skriv ut och du kan ha vernissage inom en kvart! Tack till Eva Johansson för tipset! Här hittar du Scribblertoo!
Picture

Photoshop Elements

Photoshop Elements är anpassat för de flesta av oss, vi som inte är totala datornördar. Alla funktioner man behöver och mer därtill finns, samtidigt som det är betydligt mer lättanvänt än CS5. På skolan använder  vi version 8, den senaste har nummer 12. Ladda ned Photoshop Elements 12 här!
Picture

Sumo Paint

Sumo Paint påminner om Pixlr, men med ett lite snyggare utseende. Det finns en gratis- och en betalversion. Man arbetar online, i betalversionen även offline, lokalt på sin egen dator. Här finns Sumo Paint.
Picture

Graffiti Creator

Gör din egen graffiti online och skriv ut! Cool: man kan välja mellan olika stilar, som Old School eller Yedi!
Här finns finns Graffiti Creator.

Picture

Open Office

Open Office är inte ett bildprogram, men otroligt bra att ha: du får en motsvarighet till Microsoft Word, Excel och Powerpoint, alldeles gratis! Otroligt!
Här kan du ladda ned Open Office!


Picture
Artrage
Artrage är ett digitalt bildverktyg som efterliknar traditionella tekniker som oljefärg, kol och akvarell. Smaskigt!  ArtRage är inte gratis, men en fungerande demo-version finns här.
Picture

Pixlr

Pixlr är ett litet fynd! Det känns som en lite äldre, men fullt användbar version av Photoshop Elements, man kan alltså arbeta i lager. Det är gratis och man arbetar online. Här finns Pixlr!
Picture

Pixlr-o-matic

Ett användbart, roligt och lättarbetat program för att snabbt förse dina bilder med effekter, filter och ramar! Rekommenderas varmt! Här finns Pixlr-o-matic!
Picture

Pizap

I Pizap kan du göra roliga och överraskande effekter, lägga till coola ramar och pratbubblor. Gratis och online, här hittar du det. Ranya i årskurs sex rekommenderar!
Picture

PhotoFiltre 7

Gratis för privatpersoner och skolor, lättanvänt och med möjlighet att använda sig av lager!  Här, på Multimediabyråns hemsida, kan du ladda ned PhotoFiltre och lära dig programmet genom en bra kurs på svenska. Tack Svante Häggström för tipset!
Picture

Sketch-paint

Ett mycket enkelt ritprogram som på ett alldeles fantastiskt sätt jämnar till och snitsar till dina darriga mus-teckningar! Här kan du rita med Sketch-paint.
Picture

Video: Animoto

Animoto är ett presentations- och videoredigeringsprogram där man arbetar on-line, utan att behöva ladda ned någon programvara. Animoto finns här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar